De vele positieve effecten van floaten

Soms kun je door jouw werk of school heel erg gestressed raken. Dit is natuurlijk niet fijn om de hele dag mee rond te lopen. Als jij heel erg veel stress ervaart kan dit zich na een tijdje gaan opbouwen. Je zult er dan achter komen dat je dagelijkse leven een heel stuk minder plezierig wordt. Je zult dan naar een oplossing moeten zoeken, die er voor zorgt dat je stress wordt verminderd. De ene manier zal voor jou waarschijnlijk beter werken dan de ander. Daarom is het goed om te kijken naar alle verschillende manieren, die er zijn om stress te verminderen. Zo kan jij je eens gaan verdiepen in floaten. Dit is een manier om makkelijk van je stress af te komen. Ook is dit een manier die jij waarschijnlijk nog nooit hebt geprobeerd. Tijdens een sessie drijven zal jij in een bad gevuld met water en zout gaan liggen. Omdat er ongeveer vijfhonderd kilo zout is opgelost in het water, zal je gaan drijven. Hierdoor heb je het gevoel dat je aan het dromen bent met je ogen open.

floaten

Medicijngebruik

Floaten zorgt er dus voor dat jij je compleet ontspant. Zo lig je in een speciaal ontworpen cabine, waar geen geluid van buitenaf in kan komen. Hierdoor ben jij terwijl je gaat drijven helemaal afgeschermd van de rest van de wereld. Dit maakt het dat jij het gevoel krijgt alsof je aan het dromen bent. De effecten van drijven kunnen zo sterk zijn, dat het de werking van je medicatie kan beïnvloeden. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je medicatie ineens anders gaat werken door een sessie drijven. 

Duur van een sessie

Als jij zo goed mogelijk van je stress af wilt komen, kun je het beste een uur gaan floaten. Dit is namelijk de tijd die wordt aangeraden om te gaan drijven. Als je namelijk een uur aan het drijven bent kan je het beste tot rust komen. Pas nadat je een uur heb drijft kun je alle prikkels en stress van buitenaf gaan verwerken. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om minder lang te gaan drijven, echter kan dit wel mindere effecten voor jou hebben. Je kunt tijdens het drijven er voor kiezen om muziek aan te zetten. Muziek luisteren kan je namelijk helpen om nog meer tot rust te komen. 

Hygiëne is belangrijk

Als je gaat drijven wil je natuurlijk wel dat de cabine waarin je ligt schoon is. Hier hoef jij je dan ook geen enkele zorgen over te maken. Deze cabine wordt namelijk schoongehouden door middel van enkele filters. Deze filters pompen het water door de cabine heen en zorgen ervoor dat het water schoon blijft.